Glaskunst gemaakt door Veronica HuisintVeld

glasfusing kunstwerkenglasfusing rozenglasfusing tropische vissen
glasgegoten kunstwerken


Glasfusing kunstwerken

Ontwerp Veronica HuisintVeld

Glasfusing is het samensmelten van verschillende lagen glas met of zonder kleur, op hoge temperatuur in een speciale oven.
Glasfusing begint met een ontwerp in kleur op papier. Dan snijd je het glas en voeg je de stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren volgens het patroon bij elkaar en laat ze versmelten.

Glas kan in verschillende vormen, onder andere glaskorrels, -poeders, -strings en -butzen worden verwerkt in het kunstwerk.
De verhitting vindt plaats in een elektrische oven. Twee of meer stukken gekleurd glas worden op elkaar gelegd of overlappen elkaar en worden verhit tot temperaturen variërend tot 800°C.


Geknipte glasrozen met de glas fusing techniek

Ontwerp Veronica HuisintVeld

De gehele collectie aan paneeltjes is vervaardigd door het knippen van het glas in kleine stukjes. Deze zijn in de vorm van een roos gelegd en worden in de glasoven aan elkaar laten gesmolten. Het bovenste ronde raam heeft ook een vlinder van geknipte stukjes glas. Het geheel is in Spanje in een huisje geplaatst!


Tropische vissen met de glas fusing techniek

Ontwerp Veronica HuisintVeld samen met Gaby Bovelander

Vissen: fusing met glaspoeders.


Glasgegoten kunstwerken

Ontwerp Veronica HuisintVeld

Glasgieten is een techniek waarbij vloeibaar glas van 1200 graden met pigmenten in een zand- en alkiet mal wordt gegoten.


Scroll naar boven